dimecres, 21 de desembre del 2011

Escamot Tió - Pregó (9 de 9)



Es fa saber,
Que els darrers dies s’ha vist, rondant pel poble, un personatge transgènic, malèfic i depredador que repon als noms de Noël, Santa Claus o simplement Santa.

Segons s’ha sapigut, és una mutació monstruosa, sortida dels laboratoris americans, que ha transformat un simpàtic vellet de les nobles terres del nord en un insaciable devorador de cultures autòctones que s’està imposant a tot el món.

Uns quants joves valents d’aquest poble, organitzats en escamots per salvar el tió, li han plantat cara i l’han fet fugir, però es tem que pugui tornar, atès que encara corre per algunes poblacions veïnes, especialment per aquelles que presumeixen de dir-se ciutat.

Per si de cas se li acut tornar, i algú el veu penjat en algun balcó, cal que se’l basti de seguida i que, ben embolicat, se’l porti a la deixalleria, ja que és altament contaminant i destructor de les nostres tradicions més ancestrals. Que no sigui manipulat per les criatures i no el deixeu ni tan sols que se’ls acosti, perquè el seu mal s’encomana de seguida i tots plegats ens podríem quedar sense tió!

Al mateix temps es fa saber,
Que l’alcaldessa de la vila el declara, des d’avui, persona non grata, i que si això li pica... que es grati si vol, però que ho faci ben lluny d’aquí.

He dit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada